KONYA / ÇUMRA - CİCEK ORTAOKULU

Mrt

Çanakkale Zaferi'nin 109. yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahraman şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Programda emeği geçen öğrencilerimize ve sosyal bilgiler öğretmeni Raziye Aktaş'a teşekkür ederiz.

Mrt

İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yılında düzenlediğimiz 'İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü' programı büyük bir coşku ve gururla kutlandı. İstiklal Marşı'nı okuma yarışmasında okulumuzu temsilen Çumra'ya giden 8/A sınıf öğrencimiz Zehra EKİNCİ'ye Okul Müdürümüz Engin ERGUN tarafından hediyesi takdim edildi. Programın düzenlenmesinde emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri ile birlikte okul bahçesine çam ve dişbudak fidanı olmak üzere 50 adet fidan dikimi etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında fidan dikimi ve ağaçlarla ilgili bilgilendirme yapıldı. Etkinliğe katılan öğretmen ve öğrencilerimize, fidanları okulumuzla buluşturan Çumra Belediyesi'ne teşekkür ederiz.

Ara

Bakanlığımızın başlattığı Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında 'Bilen Oturur' etkinliğini gerçekleştirdik. Bu etkinlikte öğrencilerimiz kelimelerin eş anlamlarını öğrenerek pekiştirmişlerdir. Böylece öğrencilerimizin kelime dağarcıklarının geliştirilmesi hedeflenmiştir.

Ara

Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN tarafından tanıtımı yapılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Okulumuzdaki tüm kademelerde okul yürütme komisyonu oluşturularak bu proje uygulanmaya başlanmıştır. Şimdiden emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.